top of page

Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream Palette

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Terwijl iedereen staat te popelen om het nieuwe Naked Reloaded palet in handen te krijgen, blik ik nog even terug op de Urban Decay x Kristen Leanne collectie. Een prachtige kleurrijke collectie en helemaal anders dan de neutrale Naked serie... Shop de items met 40% korting.


FOTO'S PRODUCT


INFORMATIE VORMGEVING

Het Kaleidoscope Dream Palette zit verpakt in een prachtig plastic semi-transparant roze doosje met achterop een duidelijke omschrijving van alle pans. Het palette zelf is vierkant, paars van kleur, is gemaakt van karton en heeft een fijne magnetische sluiting. Het palet wordt geleverd met een metallic kwastje, met aan een kant korte stevige haren en de andere kant fluffy lange haren, voldoende voor het maken van een ooglook. Dus ideaal voor op reis.


Als je het palette opendoet is het eerste wat opvalt, dat niet alle pans even groot zijn en evenwijdig aan elkaar in het palette liggen. Symmetrie is voor de meeste girls nodig, waardoor je hier misschien niet van te spreken bent. Echter zorgt deze speelse lay-out ervoor dat er ook geen duidelijke kleurcombinaties zijn. Hierdoor heb je meer vrijheid om de kleuren te kiezen die jij wilt en je eigen looks te maken zonder de lay-out van je palet die je vasthoudt.


INFORMATIE PRODUCT

Het merk Urban Decay is vooral bekend van de Naked Palletes. Urban Decay, You look better naked. Een oogschaduw palette voor elke look - van brons tot taupe, roze tot smokey, mat tot glans (en alles daar tussenin). In 2010 bracht Urban Decay het eerste palette uit met daarin 12 oogschaduws (in nude, gouden en bronzen tinten), in 2012 het Naked 2 palette (met meer taupe/paars tinten) en in 2013, het Naked 3 palette (roze/bruine tinten).


Door het succes van deze oogschaduw paletten bracht Urban Decay nog een paar andere paletten uit die ook de naam Naked kregen. Na al de glanzende oogschaduws in de Naked palettes vroegen heel veel fans om een meer matte versie, die kwam ook al snel in de vorm van de verschillende Naked Basics paletten. In deze paletten vind je alleen maar matte kleuren oogschaduw die perfect zijn voor een simpele, maar mooie dagelijkse ooglook.


UD X KRISTEN LEANNE COLLECTION

De Urban Decay x Kristen Leanne-collectie bestaat (in Nederland) totaal uit zes producten. Twee oogschaduw paletten, een highlighter palette en drie lipsticks. In de USA is haar collectie iets uitgebreider. De tinten uit het Daydream Palette vormen een perfecte aanvulling op het Kaleidoscope Dream Palette. Ze zijn neutraal maar allesbehalve saai. If you're more like a lipstick girl, Kristen heeft ook drie nieuwe tinten van de Vice Lipsticks uitgebracht.


Kaleidoscope Dream Palette - Daydream Eyeshadow Palette - Beauty Beam Highlight Palette


Vice Lipstick Bun Bun - Vice Lipstick Cloud9 - Vice Lipstick Spellbound


KLEURVERDELING & INHOUD


WARME KLEUREN

TAJIN - CORONA - STAY GOLD - LIME TIME

Tajin: Mat oranje (0,8 g)

Corona: Metallic zacht brons met gouden glans (1,3 g)

Stay Gold: Metallic geelgoud (1,5 g)

Lime Time: Metallic neon groen (0,5 g)


KOELE KLEUREN

LCW - TRM - DYE - SPITFIRE

LCW: Metallic blauwgroen (1,3 g)

TRM: Metallic diep marineblauw (1,3 g)

DYE: Satijnglanzend violet (1,3 g)

Spitfire: Fel satijnglanzend roze met paarse ondertoon (0,8 g)


NEUTRALE KLEUREN

BRIXTON - LEO - 13TH FLOOR

Brixton: Witte highlighter met ijsblauwe toon (0,75 g)

Leo: Off-white kleurige highlighter met groenblauwe toon (0,75 g)

13th Floor: Matzwart (1,1 g) OOGLOOKS

Subtile Graphic Eyelook: Brixton - Lime Time - Corona



Subtile Blue Eyelook: Leo - LCW - 13th Floor


EINDOORDEEL Het Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream Palette is prachtig! De oogschaduws zijn gemakkelijk om mee te werken, zijn extreem romig en de pigmentatie is geweldig. De kleuren in dit palet zijn allemaal erg uniek. Bij deze oogschaduw formule vind ik het niet eens nodig om mijn kwast vochtig te maken bij bepaalde kleuren voor extra intensiteit. Terwijl dit bij de mooiste paletten vaak wel nodig is. Verder is de vormgeving natuurlijk fantastisch!


In eerste instantie is dit palet met 11 zeer gewaagde tinten misschien niet een palet waarvan je verwacht dat ze gemakkelijk samen gaan. Of in combinatie met... tenzij je gaat voor een regenbooglook! Toch kun je met een open blik en een beetje creativiteit de mooiste looks creëren. Want met de gouden of lichte tinten maak je gemakkelijk een draagbare look. Deze prachtige kleurrijke collectie, nu verkrijgbaar met 40% korting hoort dus in jouw stash thuis.

PRIJS & VERKRIJGBAARHEID

Urban Decay x Kristen Leanne Kaleidoscope Dream Palette

€ 23,40 euro bij Urban Decay

Urban Decay x Kristen Leanne Daydream Eyeshadow Palette

€ 17,40 euro bij Urban Decay


Urban Decay X Kristen Leanne Beauty Beam Highlight Palette

€ 22,17 euro bij Urban Decay


Urban Decay X Kristen Leanne Vice Lipstick Bun Bun

€ 11,94 euro bij Urban Decay


Urban Decay X Kristen Leanne Vice Lipstick Cloud9

€ 11,94 euro bij Urban Decay


Urban Decay X Kristen Leanne Vice Lipstick Spellbound

€ 11,94 euro bij Urban Decay


Heb jij het Urban Decay x Kristen Leanne palette nog op je wishlist staan? Of zou jij eerder voor één van de andere oogschaduw palettes van Urban Decay gaan?


See you next time ♥

Kusjes Benja

bottom of page